Trka kroz Srbiju 2019. – Tour de Serbia 2019.

Međunarodna Trka kroz Srbiju na Jahorini

Jahorina, 15.7.2019. Povodom 59. međunarodne Trke kroz Srbiju, najstarije biciklističke trke u regionu, održana je pres konferencija na Jahorini, sa porukom da su „Olimpijska lepotica“ i Istočno Sarajevo spremni da ugoste karavan od 150 biciklista koji će učestvovati na trci 29, 30. i 31. jula. Svečano predstavljanje ekipa je 9. jula, a kružna trka ulicama Istočnog Sarajeva je 30. jula. Dan kasnije, 31. jula, je start druge etape Jahorina – Priboj.

Međunarodna Trka kroz Srbiju, rekla je Sanja Ćeremidžić, portparol Olimpijskog centra Jahorina, je još jedan dokaz da je Jahorina planina sa ogromnim potencijalom za ljetni turizam. Biciklistički savezi Srbije i Republike Srpske su prepoznali Jahorinu kao destinaciju gde se treba održavati deo Trke kroz Srbiju. Uverena sam da će učesnici Trke uživati u letnim sadržajima na Jahorini, zaključila je Sanja Čeremidžić.
Treći dan trke, 1. avgusta, planirane su dve poluetape – kružna trka na Zlatiboru, a potom ista takva u Mionici, dok je 2. avgusta poslednja etapa od Mionice do Požarevca.

Okupili smo vrlo jake timove iz zemalja okruženja, rekao je direktor Trke Vladimir Kuvalja, ali i Norveške, Bjelorusije, Francuske, Bahreina. Trka, osim sportskog, ima veliki turistički značaj što su prepoznali svi gradovi, između ostalih Istočno Sarajevo i njegove pripadajuće opštine, rekao je Vladimir Kuvalja. Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović poručio je da dva saveza iz godine u godinu jačaju saradnju. Trka Beograd – Banjaluka; koja je održana već 13 puta je potvrda toga. Veliku podršku organizaciji dali su predstavnici Istočnog Sarajeva i Pala, a predsednik Skupštine IS Miroslav Lučić i načelnik Pala Boško Jugović naglasili su da im je velika čast da budu dobri domaćini.

Na Palama su trenutno odbojkaši i odbojkašice Srbije, uskoro će biti svjetski biciklisti i možemo da kažemo da je to veliki korak za nas, istakao je Miroslav Lučić, predsednik Skupštine Istočno Sarajevo.

 

Vest preuzeta sa: bss.rs

Slične novosti

preloader